| Tytuł: | cytologia a pęknięta prezerwatywa |
| Autor: | macioszek 19.5.2010, 14:55 |
| witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc. mam 14 miesięczną córeczkę, skończyłam 3 miesiące temu karmić piersią. od ok.8 mies. miałam cykle ok 40 dniowe. ten ostatni miał 30 dni. dostałam @ 3 kwietnia (w 30 dzień cyklu), wczoraj uzyliśmy prezerwatywy, która niestety po wszystkim została we mnie dodam, że w poniedziałek miałam śluz jak płodny, długi, ciągnący się, bolał mnie brzuch, ostatnio często mnie boli wczoraj odebrałam wynik cytologii i jest taki: - zmiany flory bakteryjnej -zmiany komórkowe odpowiadające Chlamydia T. grupa II, odczyn zapalny, komórki metaplastyczne o powiększonych jądrach, niepełna reakcja lutealna czy to mogło zabużyć jajeczkowanie, że jest ono wcześniej? a może ten brzuch boli mnie z powodu owulacji lub złego wyniku cyt? lekarka kiedyś mi powiedziała,że może mnie tak boleć porzy owulacji, gdyż noramlizuje mi się płodność po porodzie czy po wczorajszym zajściu moge być w ciąży? boję się, że zrpobię coś co może dziecku zaszkodzić | |
| Tytuł: | cytologia a pęknięta prezerwatywa |
| Autor: | paula 19.5.2010, 14:55 |
| Mozesz byc w ciazy.bole brzucha czesto oznaczaja owulacje nie sadze aby byl to wynik zlych wynikow cytologii. wez sie za leczenie tej chalmydii | |
Laktacja
Widok matki karmiącej znany jest od wieków. Niestety mało kto wie, skąd tak naprawdę bierze się mleko matki. Jest to nader skomplikowany proces i warto go zaprezentować zaczynając od strony fizjologicznej.
Rodzenie
Rozwiązanie ciąży, którym jest moment porodu, to często bardzo wyczekiwany dzień. W tym czasie przychodzi na świat wyczekiwane i upragnione dziecko. Jest wiele kobiet , które bardzo stresują się tym dniem, szczególnie jeśli jest to ich pierwsze dziecko. Dlatego ważną rolę w trakcie ciąży i podczas porodu odgrywa spokój.