| Tytuł: | ile lat? |
| Autor: | B7 4.4.2011, 21:55 |
| Witam. W styczniu skończyłam 18 lat, chciałam się dowiedzieć w jakim wieku można zrobić cytologie. Czy mój wiek jest odpowiedni ? Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję :* | |
| Autor: | .. 27.6.2011, 12:06 |
| hej ! każdy wiek jest odpowiedni, jeśli zaczęło się współżycie, bo jeśli nie to chyba nie zrobią Ci cytologii. Powód - przy tym badaniu używany jest wziernik, u dziewic niestety nie można go używać | |
| Autor: | scarlett 29.7.2011, 17:15 |
| cytologia jest tylko robiona kiedy zaczęłaś życie seksualne, jeśli jesteś dziewicą nie robią ci takiego badania i powie ci to każdy ginekolog. | |
| Autor: | Amelka 1.8.2011, 15:33 |
| Można i cytologię. Ja miałam zanim zaczęłam współżycie. | |
| Autor: | Anna 12.4.2012, 07:39 |
| Jestem dziewicą i miałam normalnie robioną cytologię, tylko pani ginekolog nie użyła wziernika. | |
Laktacja
Widok matki karmiącej znany jest od wieków. Niestety mało kto wie, skąd tak naprawdę bierze się mleko matki. Jest to nader skomplikowany proces i warto go zaprezentować zaczynając od strony fizjologicznej.
Rodzenie
Rozwiązanie ciąży, którym jest moment porodu, to często bardzo wyczekiwany dzień. W tym czasie przychodzi na świat wyczekiwane i upragnione dziecko. Jest wiele kobiet , które bardzo stresują się tym dniem, szczególnie jeśli jest to ich pierwsze dziecko. Dlatego ważną rolę w trakcie ciąży i podczas porodu odgrywa spokój.